Amsterdam vier dagen in chocolade ondergedompeld

Chocolade om te inspireren, om over te leren, maar vooral om van te proeven. Dat is de bedoeling tijdens Chocoa. Voor dat evenement, over duurzame cacao en chocolade, komen internationale producenten, chocoladeliefhebbers en top-chefs vier dagen lang samen in Amsterdam.

Het evenement, van 8 tot 11 maart, omvat een internationaal congres en een masterclass voor chefkoks. Maar interessanter is wellicht het voor iedereen toegankelijke Chocoa Festival. Dat vindt plaats in het weekend van 9 en 10 maart in Het Scheepvaartmuseum.

Chocolademakers presenteren er ‘goede’ chocolade in verschillende variaties en smaken. Daarnaast zijn er zijn workshops, proeverijen en activiteiten rond goede (of duurzame) cacao en chocolade.

Het internationale Chocoa-congres op 8 maart is voor professionals. Het congres gaat het over het vergroten van het aandeel duurzame cacao, onder andere door het gebruik van speciale soorten waarvan betere chocolade gemaakt kan worden. In het Hilton worden daarnaast op 11 maart masterclasses gegeven aan Nederlandse chefkoks. Maricel Pressilla, deskundige op het gebied van cacao en chocola, leidt die masterclasses.

Verwante berichten